2+1 λόγοι που παρακολουθούμε τον πρώην στα social media

γυναίκα με κινητό
(Πηγή: unsplash.com)

Το να παρακολουθεί κανείς τον/την πρώην του στα social media –ακόμα και μήνες μετά τον χωρισμό– δεν είναι όσο περίεργο φαντάζει, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μας κάνει καλό.

Δεν είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό, είναι η αλήθεια, να μένουμε «κολλημένοι» στο «χθες». Παρόλα αυτά, συμβαίνει, συνέχεια! Γιατί όμως συνεχίζουμε να τσεκάρουμε τα πάντα;

καρδιά και χωρισμός
(Πηγή: unsplash.com)

Θέλουμε να τα ξέρουμε όλα –ακόμα και αν χωρίσαμε

Μπορεί να πάρθηκε μια απόφαση και να επήλθε χωρισμός, ωστόσο, από τη φύση μας, θέλουμε να τα μαθαίνουμε όλα, και γι' αυτό δεν μπορούμε και να σταματήσουμε εν μία νυχτί. Και γινόμαστε ντετέκτιβ, και με περίτεχνη μαεστρία προσπαθούμε να τα μάθουμε όλα. Πού πάει; Με ποιον πάει; Περνάει καλά; Προσπαθούμε να αποσπάσουμε πληροφορίες που μέχρι πρότινος μας δίνονταν, εν μέρει, απλόχερα. 

Είμαστε ακόμα ερωτευμένοι - Δεν το έχουμε ξεπεράσει

Αν η απόφαση για τον χωρισμό δεν ήταν δική μας, είναι πολύ πιο πιθανό να «stalkάρουμε» στα social media, ως μια προσπάθεια, ίσως, να πάρουμε απαντήσεις σε όσα «γιατί» έμειναν αναπάντητα, ή απλούστατα, δεν μας έπεισαν. Παράλληλα, μέσα από αυτό, μας δίνεται η ευκαιρία να παρατείνουμε την κατάσταση και να κρατήσουμε το άλλο πρόσωπο στη ζωή μας, έστω και εικονικά. Παράλληλα, μάλιστα, τα τραγούδια και τα posts «δίνουν και παίρνουν», μπας και μας προσέξει ξανά ο «μεγάλος» μας έρωτας. 

Είναι μια συνήθεια που δεν «κόψαμε» ποτέ

Η συνήθεια είναι άτιμο πράγμα και πολλές φορές δε μας αφήνει να προχωρήσουμε και εμείς ούτε που το αντιλαμβανόμαστε, συνεχίζοντας να ζούμε σε μια μίνι ουτοπία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ. Συνήθιζες τόσο καιρό να τσεκάρεις Instagram, Facebook, Tik Tok., ακόμα και το LinkedIn. Και τώρα, απλά συνεχίζεις να το κάνεις μηχανικά, σα να μην έχει αλλάξει τίποτα. Παρόλα αυτά, είναι μια ακόμη κακή συνήθεια, η οποία δεν σου προσφέρει τίποτα. Αντιθέτως μάλιστα, μπορεί να σε φέρει «face-to-face» με καταστάσεις που δεν μπορείς –ή δε θέλεις– να αντιμετωπίσεις, όπως μια νέα ενδεχόμενη σχέση, σημάδι ότι το, σαν άλλοτε, έτερον ήμισυ, κατάφερε να προχωρήσει. 

Συμπέρασμα

Μπορεί λοιπόν, τα social media να μας δίνουν την επιλογή, ωστόσο, η πιο σοφή απόφαση είναι να μην ακολουθήσουμε αυτή την τακτική, καθώς δεν ωφελεί κανέναν και επιπλέον, δεν οδηγεί και πουθενά, αλλά μας κρατά δέσμιους του παρελθόντος και καταστάσεων που στο «σήμερα» δεν έχουν πραγματική αξία. Μετά από έναν χωρισμό το «κλειδί» είναι να μπει μια μεγάλη «τελεία» και να οδεύσουμε δυναμικά προς νέες περιπέτειες με θάρρος και πάνω από όλα, με χαμόγελο και μπόλικη αισιοδοξία. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα