Συμβουλές για να μην ταλαιπωρείστε από μικροπράγματα στη σχέση σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να μπουν σε μια μακροχρόνια σχέση καταλήγουν να τσακώνονται για μικροπράγματα λόγω της τριβής που προκαλεί η καθημερινότητα.

Κάθε σχέση θέλει θυσίες και υποχωρήσεις, ωστόσο πολλές φορές η διάθεση τόσο του συντρόφου μας όσο και η δική μας μπορεί να χαλάσει από μικροπράγματα και λεπτομέρειες.

Στο βιβλίο «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στις σχέσεις και στην αγάπη» του διδάκτωρ ψυχολογίας, Richard Carlson και της συζύγου του Kristine, οι συγγραφείς προτείνουν 100 τρόπους προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά με τους συντρόφους μας. Ουσιαστικά, μας παροτρύνουν να μην δίνουμε σημασία σε μικροπράγματα, να καλλιεργήσουμε την αίσθηση του χιούμορ μας, να γίνουμε πιο καλοί ακροατές και να πάρουμε τον εαυτό μας λιγότερο στα σοβαρά.

10 συμβουλές από τις 100 του βιβλίου για να μην ταλαιπωρείστε στη σχέση σας

1. Φροντίστε να είστε φίλοι με τον σύντροφό σας

Ο συγγραφέας εξηγεί ότι για να παραμείνει η σχέση του ζωντανή και ξεχωριστή φροντίζει να είναι πάνω από όλα φίλος με τη σύζυγό του. Καθώς «όταν είστε και φίλοι μεταξύ σας τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Οι φίλοι συνηθίζουν να είναι υποστηρικτικοί, υπομονετικοί, ευγενικοί και συγχωρούν τις ατέλειες του κολλητού τους».

2. Μάθετε να γελάτε με τον εαυτό σας

Αν ρίξετε μία ματιά σε κάποιες ευτυχισμένες σχέσεις θα δείτε πως οι σύντροφοι έχουν την ικανότητα να γελούν με τον εαυτό τους και παραμένουν καλοδιάθετοι όταν βγαίνουν στην επιφάνεια οι ατέλειες τους. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου τα πειράγματα και τα αστεία δε δημιουργούν προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο η σχέση μπορεί να γίνει πιο βαθιά και να εξελιχθεί καθώς αισθάνονται και οι δύο πιο ασφαλείς.

3. Ξεχάστε το

Αν κουβαλάτε μέσα σας θέματα του παρελθόντος ίσως ήρθε ο καιρός για να τα αφήσετε πίσω σας. Φυσικά, δεν προτρέπει να χώσετε το κεφάλι σας στην άμμο σε πραγματικά προβλήματα αλλά μην κρατάτε κακία για μικροπράγματα. Αντί να διατηρείτε αρνητικά συναισθήματα, αποφασίστε να συγχωρήσετε.

4. Μην χρησιμοποιείτε τον σύντροφό σας σαν σάκο του μποξ

Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν αφορμές για να εκνευριστούμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεσπάμε στο κοντινά μας άτομα. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία περιστασιακή έκρηξη και σε ξεσπάσματα που αποτελούν το χαρακτηριστικό της επικοινωνίας σας. Ο συγγραφέας συμβουλεύει πως «το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να θέσουμε ένα όριο και στα ξεσπάσματα που ανεχόμαστε αλλά και στα ξεσπάσματα που προκαλούμε».

Διαβάστε τις υπόλοιπες συμβουλές στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM