Κινέζικη Πρωτοχρονιά και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Πώς γιορτάζεται η Χρονιά του Ποντικιού (gallery)

Κινέζικη Πρωτοχρονιά και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Πώς γιορτάζεται η Χρονιά του Ποντικιού (gallery)

Kινεζική Πρωτοχρονιά ή Χρονιά του Ποντικού το 2020 και οι εορτασμοί, πέρα από την «κίτρινη χώρα», γιορτάζονται και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. Και βέβαια όπου υπάρχουν σχιστομάτηδες.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης διοργανώνει «Χαρούμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά», που βεβαίως πλαισιώνεται από Κινέζους καλλιτέχνες. Παραδοσιακή μουσική, χορευτικά με δράκους, μπαλέτο, Όπερα Πεκίνου, ζογκλέρ, ακροβατικά και άλλα δρώμενα ενταγμένα στο πνεύμα της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας, είναι στο μενού.

Προηγήθηκε μάλιστα το δημοφιλές στην Κίνα συγκρότημα Chongqing Liangjiang Art Troupe στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις που έπονται έχουν ως εξής:

  • «Happy Chinese New Year» στην Αθήνα - «Πολυεθνική εκδήλωση του Φεστιβάλ της Άνοιξης»: 9 Ιανουαρίου 2020, ώρα: 19:30, Τεχνόπολις, Γκάζι
  • «Happy Chinese New Year Τemple Fair»: 9 Ιανουαρίου 2020, ώρα: 14:30, Tεχνόπολις, Γκάζι
  • «Happy Chinese New Year, Εντύπωση της Κίνας» στην Αθήνα: 14 Ιανουαρίου 2020, ώρα: 15:00, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • «Happy Chinese New Year, Εντύπωση της Κίνας» στην Αθήνα: 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα: 15:00, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Κονίτσουα: Ξεκίνησε η Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα με τελετές τσαγιού – και τον δήμαρχο (photos)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM