Κακοκαιρία «Ιανός»: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κακοκαιρία «Ιανός» αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της χώρας και η χώρα μπαίνει σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά - Κυλλήνη και Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Με ανακοίνωση της η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Levante Ferries» αναφέρει πως «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας».

Νωρίτερα διακόπηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Κυλλήνης

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Η Πολιτική Προστασία έχει απευθύνει ήδη έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και αυτοί που μένουν σε υπόγεια, ημιυπόγεια και ισόγεια, να φιλοξενηθούν σε συγγενείς και φίλους, εάν είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατευτούν.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται και νέα έκτακτη ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Νίκο Χαρδαλιά. Μετά το πέρας αυτής, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις και να δοθούν σχετικές οδηγίες προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM