Βόλος: Ανατροπή στην υπόθεση με τον σκύλο

Βόλος: Ανατροπή στην υπόθεση με το σκύλο, δεν κατασπάραξε τη νεκρή ιδιοκτήτρια του, αλλά προσπαθούσε να τη σώσει

Η γυναίκα είχε σωριαστεί στο πάτωμα μετά από καρδιακό επεισόδιο

Το πίτμπουλ αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο για να την ξυπνήσει


Σοκ προκάλεσε χθες η είδηση ότι σκυλί κατασπάραξε την ήδη νεκρή ιδιοκτήτρια του, αλλά τελικά απλά προσπαθούσε να την κάνει να συνέλθει. Δεν υπήρχε περίπτωση το σκυλάκι να φάει το αφεντικό του. Παραβιάζει τους νόμους της φύσης. Μόνον αν το αφεντικό το κακοποιούσε (και πάλι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες) ή αν ήταν πεινασμένο πάρα πολύ. Κάτι που, στην προκειμένη, δεν υφίσταται.  

Η γυναίκα έπεσε νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού στα Καλά Νερά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, την ώρα που ο σύζυγός της απουσίαζε...

Μόλις επέστρεψε στην οικία του εντόπισε τη γυναίκα του πεσμένη στο πάτωμα και τον σκύλο του, ράτσας πίτμπουλ, να είναι από πάνω της.

Η γυναίκα έφερε δαγκώματα στο κεφάλι, στον λαιμό και αίματα σε πολλά σημεία του κορμιού της

Σε κατάσταση πανικού ο σύζυγος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο του οποίου, έφτασε στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.


Πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν συμβεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς τα κατοικίδια ζώα έχουν συχνά αψυχολόγητες συμπεριφορές.

Οι γάτες κατηγορούνται ότι είναι τα ποιό πρόθυμα κατοικίδια ζώα να φάνε τον ιδιοκτήτη τους. Ενώ ανταποκρίσεις από επείγοντα περιστατικά αναφέρουν: «Είναι αρκετά συνηθισμένο».

Οι γάτες τείνουν να πηγαίνουν για το πρόσωπο και ιδιαίτερα σε μαλακά μέρη. Οπως η μύτη και τα χείλη, λέει η εγκληματολόγος του University College London Carolyn Rando.

«Δεν με εκπλήσσει ως ιδιοκτήτρια γάτας», λέει. «Αν κοιμάστε θα σας χτυπήσουν δυνατά και απότομα στο πρόσωπο για να σας ξυπνήσουν»

Τα σκυλιά προέρχονται από λύκους, λέει ο καθηγητής ψυχολογίας και νευροψυχολογικός ερευνητής,  Stanley Coren. Ο οποίος έχει γράψει βιβλία και έχει φιλοξενήσει τηλεοπτικές εκπομπές για σκύλους.

«Εάν έχουμε μια κατάσταση όπου ο ιδιοκτήτης πέθανε και δεν υπάρχει πηγή τροφής, τι θα κάνουν; Πρόκειται να φάνε οτιδήποτε σάρκα υπάρχει τριγύρω»

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σαφές ότι τα ζώα θα φάνε ανθρώπινο κρέας για να επιβιώσουν. Σε μια αναφορά του 2007, ένα ημίαιμο Chow Chow με Labrador επιβίωσε για περίπου ένα μήνα μετά την κατανάλωση του σώματος του νεκρού κατόχου του. Άφησε μόνο την κορυφή του κρανίου και μερικά κομμάτια από οστά.

Δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσετε ότι δεν θα σας φάει το κατοικίδιο σας εάν πεθάνετε. Εκτός φυσικά από να μην έχετε καθόλου κατοικίδια(!)