Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Του έκανε ασφαλιστικά μέτρα και εκείνος σκότωσε την ίδια και τον αδελφό της

Συγκλονισμένος ο Βόλος από το διπλό έγκλημα - Ορφανό, από μητέρα, ένα παιδί 4 ετών

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο άνθρωπος που χθες το βράδυ (5/4) εισέβαλε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, όπου σκότωσε την ίδια και τον αδελφό της.

Του Γιώργου Σόμπολου

Ο 30χρονος δράστης βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του τους τελευταίους 5,5 μήνες. Αιτία, σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ήταν η απρόβλεπτη συμπεριφορά του 30χρονου Δ.Ρ., ο οποίος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης θέματα.

Μάλιστα, φέρεται να την είχε ξυλοκοπήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν και γι' αυτόν τον λόγο η 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα είχε προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τη ζωή της, αλλά και του ανήλικου παιδιού που είχαν αποκτήσει μαζί. Δυστυχώς, όμως, οι προσπάθειές της αποδείχτηκε ότι έπεσαν στο κενό, αφού, μία ακόμη φορά, ο δράστης επιτέθηκε στην 28χρονη.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι με τον αδελφό και τη μητέρα της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης πήγε στο σπίτι με σκοπό να σκοτώσει. Αυτό προκύπτει από τη σοκαριστική μαρτυρία της ίδιας του της πεθεράς, που ήταν παρούσα στο διπλό φονικό. Εκεί όπου είδε την ίδια της την κόρη, την Κωνσταντίνα, να πέφτει πρώτη νεκρή από τα δολοφονικά χτυπήματα του 30χρονου στον λαιμό και την κοιλιά. Από τις φωνές της, έτρεξε για βοήθεια ο αδελφός της 28χρονης, ο 30χρονος Γιώργος.

Πρόλαβε να αρπάξει ένα ξύλο για να απωθήσει τον δράστη, πλην όμως δέχτηκε μαχαιριές στην καρδιά και την κοιλιά και σωριάστηκε και αυτός νεκρός. Ο δράστης, σε κατάσταση αμόκ, μπήκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα, έπειτα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της Ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση, σχολιάζοντας την παραμονή του δράστη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Είναι δεδομένο πως ο άνθρωπος χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, κάτι που θα αποφασίσει εισαγγελέας και ανακριτής, σχολίασε ο ίδιος αστυνομικός.

Η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων

Ωστόσο, μία ακόμη φορά αποκαλύπτεται μια τραγωδία, την οποία το θύμα πάλευε να αποσοβήσει. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της 28χρονης αποδεικνύεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Αιτία ήταν η κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη, καθώς την ξυλοκοπούσε, όπως η ίδια είχε καταγγείλει αρκετά συχνά. Η Κωνσταντίνα είχε πετύχει, μέσω της Δικαιοσύνης, να απαγορευτεί η προσέγγιση του δράστη στο σπίτι της και κοντά στην ίδια. Κάτι που φαίνεται ότι εξόργισε ακόμη περισσότερο τον 30χρονο εν διαστάσει σύζυγό της και τελικά τον ώθησε στο έγκλημα. Τόσο η Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη ήταν ενήμερες για τη δράση του 30χρονου.

Πλην όμως οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις φαίνεται ότι, αντί να οδηγήσουν στο ψυχιατρείο τον 30χρονο Δ.Ρ., οδήγησαν τελικά στον θάνατο την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο. Μπροστά στα μάτια της ίδιας τους της μητέρας και αφήνοντας ορφανό, από μητέρα, ένα παιδί μόλις 4 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM