Κοροναϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα, μετά την επιστροφή της από τις διακοπές.

Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στην Χαλκιδική.

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Η αύξηση των κρουσμάτων στις πόλεις φαίνεται πως προέρχονται από ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας. Άτομα που έκαναν τις διακοπές τους στα νησιά και μετά επέστρεψαν στο τόπο κατοικίας τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων της Αττικής αφορά κυρίως νέους σε ηλικία ανθρώπους, οι οποίοι όπως προκύπτει από τον έλεγχο και την ιχνηλάτηση επέστρεψαν πρόσφατα από διακοπές σε νησιά. Ως τόπος διακοπών αναφέρονται μάλιστα και κάποια από τα νησιά στα οποία ήδη τέθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος,

Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι καθώς ένα γενικευμένο lockdown θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις ωστόσο ορισμένοι δεν διστάζουν να μιλήσουν και για πιο αυστηρά μέτρα.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίζουν ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών έρχονται 10 περίπου μέρες νωρίτερα, ενώ προειδοποιούν για νέα «έκρηξη» περιστατικών με αφορμή την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM