Κορονοϊός: Επίταξη ιδιωτικής κλινικής και στη Λάρισα

Ο κορονοϊός σαρώνει για τα καλά ολόκληρη τη χώρα, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) πιέζεται αφόρητα. Έτσι, μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων στη Θεσσαλονίκη, σειρά έχει η Λάρισα. Αποφασίστηκε η επίταξη της πρώτης ιδιωτικής κλινικής της περιοχής.

Αποφασίστηκε η επίταξη ιδιωτικής κλινικής στη Λάρισα, καθώς η πίεση που δέχονται τα δύο νοσοκομεία της πόλης είναι άνευ προηγουμένου.

Η κατάσταση που έχει επιβάλει ο κορονοϊός σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας παραμένει κρίσιμη. Και σε περιπτώσεις όπως αυτές της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας δεν μένουν πολλές επιλογές. Έτσι, αφότου επιτάχτηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, η Γενική Κλινική και η Κλινική Σαραφιανού για τη νοσηλεία των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19, σειρά έχει μια ιδιωτική κλινική της Λάρισας.

Γεμάτα τα νοσοκομεία της Λάρισας

Και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας είναι υπερπλήρη από ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό, τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε κλίνες ΜΕΘ. Η πίεση, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι τεράστια.

Όσα είπε ο Απόστολος Κομνός

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, εκτιμά πως «η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου». Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, η πτώση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων δίνει τον χρόνο για την ανάπτυξη νέων κρεβατιών. Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανακοίνωσε με τη σειρά του και την επίταξη της ιδιωτικής κλινικής στη Λάρισα, κι αυτό γιατί μια τέτοια κίνηση κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αναγκαία η αποσυμφόρηση του Ε.Σ.Υ.

Οι κλινικές επιτάχτηκαν προκειμένου να βοηθηθούν, όσο αυτό είναι εφικτό, τα δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, είναι βέβαιο πως η ίδια λογική θα ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, αν τα δημόσια νοσοκομεία τους δεν δύνανται να φιλοξενήσουν το σύνολο των ασθενών.

Αφενός απαιτείται αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.),  αφετέρου η μέγιστη δυνατή βοήθεια σε όλους τους συμπολίτες μας που νοσούν και δίνουν τη δική τους μάχη με τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM