Κορονοϊός: Δέκα νοσηλεύτριες εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη – Όσα είπε ο Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν εθελοντικά δέκα νοσηλεύτριες προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη που δίνουν ενάντια στον κορονοϊό.

Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη πρόκειται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με δική τους πρωτοβουλία. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) «σφαδάζει», και ει8δικότερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πραγματικά στο «κόκκινο». Οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία γεμίζουν η μία μετά την άλλη, ενώ ακόμα και οι απλές κλίνες για Covid-19 παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη.

Όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο «μεγαλείο ψυχής» των νοσηλευτών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν στο Ιπποκράτειο. Και δεν είναι οι μόνες. Καθώς ‒όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ‒ και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σε αυτούς. Αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία. Θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα».

Στη μάχη και συνταξιούχοι ιατροί 

Μετά την ακατάπαυστη και ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ, στη μάχη ενάντια του κορονοϊού επιτάσσονται ακόμα και συνταξιούχοι γιατροί.

Ειδικότερα, σε διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Υγείας προβλέπεται η επιστροφή συνταξιούχων γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί πως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα στη διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας βρίσκονται τόσο ιδιώτες γιατροί όσο και ιδιωτικές δομές υγείας.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα

Τραγική παραμένει εδώ και μέρες η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, αυτή την ώρα, νοσηλεύονται 2.150 άτομα σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Επίσης, τουλάχιστον για το επόμενο 10ήμερο, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πηγή: κυβέρνηση.gr