Θεσσαλονίκη: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των Δημοτικών

Η πανδημία σαρώνει ολόκληρη τη χώρα και ειδικά η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο» με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να κάνουν εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.

Η Θεσσαλονίκη πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού, όπως φυσικά και ολόκληρη η χώρα, καθώς μέρα με τη μέρα ολοένα και αυξάνονται τόσο τα ημερήσια κρούσματα, όσο και οι θάνατοι αλλά και οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων φαίνεται πως έκανε εισήγηση προκειμένου να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη συμπρωτεύουσα. Ύστερα από την εισήγηση αυτή, η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αν θα ληφθούν εκ νέου μέτρα για τη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» τόσο από την αύξηση των κρουσμάτων όσο και από την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της.

Κικίλιας: Νέα μέτρα για την Θεσσαλονίκη στο «τραπέζι»

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9, επιβεβαίωσε πως βρίσκονται στο «τραπέζι» νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας την ίδια ώρα πως θα αφορούν κυρίως στα σχολεία.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές».

Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Υπάρχουν έκτακτα περιστατικά και εκτός κορονοϊού, τροχαία, καρδιακά, είναι προφανές ότι το ΕΣΥ και μπορεί και αντέχει και τα αντιμετωπίζει και αυτά. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι προφανές ότι μειώνονται τα τακτικά χειρουργεία και αυτό γίνεται μοιραία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα».

Νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ – 3316 κρούσματα

Πραγματικά «σφαδάζει» το ΕΣΥ με το νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM