Λινού: «Είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου» (vid)

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και στο ΕΣΥ χάρη στην πανδημία επισημαίνοντας πως «Είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου».

Η Αθηνά Λινού τόνισε πως η χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο» και πως «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου, κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα χτυπήσει η πανδημία».

Λινού: «Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόσιμα και αποδεκτά»

Η ίδια τόνισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων, όχι απαραίτητα πιο αυστηρών, αλλά μέτρων που θα είναι εφαρμόσιμα και αποδεκτά από το σύνολο των πολιτών. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο».

Λινού: «Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα»

H καθηγήτρια τόνισε πως αυτό που βιώνουμε τώρα δεν πρόκειται πραγματική καραντίνα. Και αμέσως μετά εξήγησε πως «πραγματική καραντίνα θα ήταν να μένουν όλοι στο σπίτι τους και να προμηθεύονται μόνο φάρμακα, νερό και φαγητό και να μην πηγαίνουν πουθενά ή να συναντούν κανένα».

Λινού: «Η πολιτεία σχοινοβατεί»

Σχετικά με το πως η πολιτεία αντιμετωπίζει την πανδημία, η Αθηνά Λινού αποσαφήνισε το εξής: «Η πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου». «Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία» πρόσθεσε αμέσως μετά.

Παπαχρήστος: «Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι καραντίνα, είναι πάμε βόλτες»

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος μίλησε για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση για αυστηροποίηση των μέτρων εν μέσω του lockdown. Ο ίδιος τόνισε πως «ήταν προφανές ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο από την πορεία που εμφάνιζαν τα κρούσματα του κορονοϊού».

«Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι καραντίνα, είναι πάμε βόλτες» επισήμανε ο ίδιος. Και αμέσως μετά, εξήγησε πως «όταν υπάρχουν 4.500.000 sms προς το 13033 καθημερινά, φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα».

Παπαχρήστος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με χαλαρότητα την τήρηση της καραντίνας»

«Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μια χαλαρότητα την τήρηση της καραντίνας. Οι λόγοι είναι δική της και έχουν να κάνουν κυρίως με την οικονομία» συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η πορεία που θα έχουν τα κρούσματα το επόμενο, «θα δείξει αν θα οδηγηθούμε στην απόλυτη καραντίνα».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η Αθηνά Λινού:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM