Παγώνη: «Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε την επικινδυνότητα της κατάστασης στην Ελλάδα - και ιδίως στην Αττική - λόγω της μεγάλης διασποράς του κοροναϊού, γεγονός που ενισχύει τις σκέψεις για λήψη νέων μέτρων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά υπογράμμισε ότι αν οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν θα γίνουν τοπικά lockdown στην Αττική και, αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00.

«Η Αττική έχει το πρόβλημα»

«Τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» ανέφερε η ίδια.

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας στο κέντρο της Αθήνας. Σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Τόνισε πως άτομα υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Αναφορικά με τις μάσκες, επισήμανε πως θα έπρεπε να φοράμε ήδη μάσκα παντού - και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους - ως επιπλέον μέτρο.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

«Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Η κ. Παγώνη τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και πως δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις-. Επισημαίνοντας έτσι ότι όπου υπάρχει συνωστισμός χωρίς τη χρήση μάσκας ή της απαραίτητης απόστασης, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κοροναϊό και γρίπη γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει. «Γι' αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM