Εισαγγελική έρευνα για ιερέα μετά τις δηλώσεις για άρνηση μάσκας

Εισαγγελική έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί για ιερέα που προχώρησε σε δηλώσεις για άρνηση της μάσκας.

Μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του ιερέα για τους θανάτους από την πανδημία, αλλά και τη χρήση προστατευτικής μάσκας δόθηκε εντολή για έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, του οποίου οι δηλώσεις έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον Τύπο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ηλία Δαγκλή να ξεκινήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αυτή η ενέργεια έχει δύο σκέλη:
  1. Nα διερευνηθεί κατά πόσο βάσιμα είναι αυτά που δήλωσε ο αρχιμανδρίτης. Μιλώντας για την πανδημία είπε πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κοροναϊός. Επομένως πρέπει να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς.
  2. Ο καταγγέλλων να κληθεί να καταθέσει χωρίς όρκο, ως ύποπτος, σχετικά με τα λεγόμενα του περί μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο πατέρας Αντώνιος.

Με βάση τα προαναφερθέντα, οι αστυνομικές αρχές καλούνται να εξακριβώσουν αν έχει παραβιαστεί το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα, περί «διέγερσης σε ανυπακοή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM