Σαρηγιάννης - Φωτιές: Χρήση ενισχυμένης μάσκας για τουλάχιστον μία βδομάδα

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και για τη χρήση της μάσκας ΚΝ95 λόγω της ατμόσφαιρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα ο ίδιος συνιστά να χρησιμοποιείται η μάσκα ΚΝ95 και όχι η απλή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τον κορονοϊό για τουλάχιστον μία βδομάδα, αναφέροντας ότι τα σωματίδια από τις πυρκαγιές θα αιωρούνται για πολλές ημέρες στην ατμόσφαιρα.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις επιπτώσεις την κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και πρόσθεσε ότι πρέπει να μάθουμε πως να τις μειώσουμε και να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας ως προς τη χρήση καυσίμων και την απόρριψη των αποβλήτων.

«Ένα βασικό ζήτημα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε θέματα της πυροπροστασίας η Ελλάδα είναι από τις πιο προχωρημένες χώρες. Θα πρέπει να υπάρχουν ζώνες προστασίας, προσωπικό και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, δηλαδή να μπορούν να κηρυχτούν αναδασωτέες περιοχές αμέσως», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα του κ. Σαρηγιάννη, υπάρχει πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη. Όπως τόνισε, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει χαμηλώσει. «Ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο, αλλά όχι το μοναδικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων κτλ.

Εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ξεπεράσουν το 60% των πλήρως εμβολιασμένων, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν επιβράδυνση της αύξησης, κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα