Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους γηροκομείου

Ανησυχία προκαλεί για μια ακόμα φορά η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα μεταξύ ηλικιωμένων  αλλά και εργαζομένων.

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Γεγονός που όχι μόνο επιβαρύνει την ήδη κρίσιμη κατάσταση στην συμπρωτεύουσα, αλλά προκαλεί και έντονη ανησυχία για το πόσο εκτεταμένη μπορεί να είναι η διασπορά αυτή.

Να σημειωθεί πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν τόσο μεταξύ εργαζομένων του γηροκομείου, όσο και φιλοξενούμενων.

30 τουλάχιστον κρούσματα 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτήν την ώρα, πρόκειται για το γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, έχουν εντοπιστεί 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19. Εκ των οποίων, τα 5 αφορούν μέλη του προσωπικού, ενώ τα υπόλοιπα ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Για την ώρα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, κανένας από τους ασθενείς, στο σύνολο τους, δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Επιπλέον, για κανέναν από αυτούς δε έχει κριθεί απαραίτητο να νοσηλευτεί.

Όσα δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντής της μονάδας, Νίκου Μακραντωνάκη, στο voria.gr, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από 10 ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ κορονοϊού που γίνονται τακτικά. Από τα δέκα αυτά κρούσματα τα τρία ήταν μεταξύ μελών του προσωπικού και τα υπόλοιπα μεταξύ ασθενών. Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε καραντίνα άμεσα. Οι θετικοί περιθαλπόμενοι, επτά στον αριθμό, μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο, πέντε μέρες αργότερα, εντοπίστηκαν θετικά άλλα 20 άτομα, δύο εργαζόμενοι και 18 ηλικιωμένοι.

«Οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε»

«Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτήριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακραντωνάκης.

Να σημειωθεί επίσης, πως σύμφωνα με τον κ. Μακραντωνάκη, όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

«Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας φιλοξενεί συνολικά 55 ηλικιωμένους, ενώ το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν νέο ασθενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM