Στο αυτόφωρο ο Νότης Σφακιανάκης

Ντόρο προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου η είδηση πως ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, έπειτα από τυπικό έλεγχο στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, συνελήφθη. Στην κατοχή του ο τραγουδιστής, όπως έγινε γνωστό, είχε όπλο με μη ανανεωμένη νόμιμη άδεια κατοχής αλλά και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου για την υπόθεση. Σήμερα το πρωί ο καλλιτέχνης μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Του Γιώργου Σόμπολου

Μετά τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη για παράνομη κατοχή όπλου και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών.

Στα γραφεία του εισαγγελέα Αθηνών οδηγήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, μετά τη σύλληψή του χθες το βράδυ για ναρκωτικά και παράνομη οπλοφορία, στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου.

Ο καλλιτέχνης μεταφέρθηκε στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, φορώντας φόρμα και γυαλιά ηλίου.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για δύο γραμμάρια κοκαΐνη, ένα πιστόλι 9 χιλ. Berreta και έναν ηλεκτρικό εκκενωτή. Το όπλο, όπως προέκυψε, το κατείχε νόμιμα, αλλά είχε λήξει η άδεια και δεν την είχε ανανεώσει. Ο εκκενωτής είναι παράνομος, όπως εξάλλου και η ναρκωτική ουσία.

Ερωτώμενος την ώρα που ανέβαινε τα σκαλοπάτια της Εισαγγελίας για τα ευρήματα στο αυτοκίνητό του, ο γνωστός καλλιτέχνης σήκωσε τα χέρια του με τις χειροπέδες και είπε ‒προφανώς με σαρκασμό‒ «εγκληματίας».

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Κούγια για την υπόθεση

Νωρίτερα, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, εξέδωσε δελτίο τύπου, δίνοντας διευκρινίσεις.

Για την οπλοκατοχή

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η κατηγορία της οπλοκατοχής απεδόθη στο τραγουδιστή για τυπικούς λόγους, καθώς είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του τραγουδιστή επισημαίνει πως το συγκεκριμένο όπλο το κατείχε επί δεκαετίες για τη προσωπική του ασφάλεια. Και αυτό λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, «αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων».

Για την μικροποσότητα ναρκωτικών

«Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει:

«Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM