Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Επίθεση σημειώθηκε σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων στη Θεσσαλονίκη, η οποία στηρίζεται από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η εν λόγω δομή φιλοξενίας βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και η επίθεση φαίνεται πως έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (26/12).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής φιλοξενίας, Θοδωρής Καραγιάννης στο thestival.gr, η επίθεση έγινε από δέκα νεαρούς. Οι νεαροί παραβίασαν τον φράκτη της δομής, ενώ ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθιές και δοκάρια και επιτέθηκαν σε ανήλικα.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό:

«Αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το "σπίτι" των ανήλικων οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθιές και δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου»

Θα προβούμε άμεσα σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει υποδειγματική λειτουργία, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε  κάθε πράξη  μίσους»

Σημειώνεται πως η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια εισαγγελία τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM