Συνελήφθησαν Τούρκοι με πλαστές ελληνικές ταυτότητες στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι που είχαν στην κατοχή τους πλαστές Ελληνικές ταυτότητες συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Αρχές.

Το τελευταίο 24ωρο η Ασφάλεια Αθηνών ερευνά μια υπόθεση που αφορά τη σύλληψη τριών Τούρκων στο κέντρο της Αθήνας με πλαστές Ελληνικές ταυτότητες. Για το περισταστικί αυτό έχει ήδη ενημερωθεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις Τούρκοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ χθες (4/11) το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας μετά από σχετικό έλεγχο. Οι τρεις αλλοδαποί, έδειξαν τις ταυτότητες τους και αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως πρόκειται για πλαστές. Επομένως, τους προσήγαγαν στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια έρευνας στα πράγματα τους βρέθηκαν τρεις στρατιωτικές ταυτότητες του Τουρκικού κράτους, μάλλον γνήσιες, κάτι το οποίο για την ώρα βέβαια δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πιθανότα πρόκειται για Τούρκους αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν και μάλιστα φέρεται να βρέθηκαν στην Ελλάδα περνώντας από παράνομα και μυστικά περάσματα στην περιοχή του Έβρου.

Κατάκολο: Τούρκοι αστυνομικοί και στελέχη του PKK σε λέμβο μεταναστών 

 

Σκάφος με μετανάστες έπλεε την Τρίτη (3/11) ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας. Σύμφωνα με πληρόφορίες στο σκάφος αυτό πέρα από μετανάστες εντοπίστηκαν αρκετοί Τούρκοι και Κούρδοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους 65 επιβάτες, βρίσκονταν 20 Τούρκοι αστυνομικοί που διώκονται για φερόμενες σχέσεις με την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Επιπλέον, φαίνεται πως στο σκάφος ήταν και 10 Κούρδοι, οποίοι θέλησαν -μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ- να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ilialive, στο σκάφος αυτό επέβαιναν ακόμα: Τούρκοι πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής, ένας δημοσιογράφος και στελέχη του ΡΚΚ.

«Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί» δήλωσε στο ίδιο μέσο ένας εκ των επιβατών στο σκάφος.

Παράλληλα, Κούρδος δημοσιογράφος σημείωσε πως διώχθηκε και φυλακίστηκε για τρία χρόνια στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM