Μητσοτάκης: «Χιονοδρομικά, εστίαση και μετακινήσεις από νομό σε νομό, αργότερα»

Προτεραιότητα τα Γυμνάσια-Λύκεια ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Οι υπόλοιπες δραστηριότητες, αργότερα - Αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων. «Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Κλείνει ο πρώτος κύκλος των εμβολιασμών

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα προς την μερική κανονικότητα. «Άνοιξε το λιανεμπόριο ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τοπικές παρεμβάσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες έξαρσης του ιού», υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πλέον εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα δεδομένα των προηγούμενων εφτά ημερών θα καθορίζουν το σχέδιο των επόμενων. «Κλείνει ο πρώτος κύκλος των εμβολιασμών, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας ηλικίας για 80 εως 84 ετών, κι αυτό γίνεται χωρίς ουρές χωρίς ταλαιπωρία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμού

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, προστίθενται 56 κέντρα υγείας συνολικά δηλαδή 164 νέα σημεία. «Όλα εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Βατόπουλος: Σε δεύτερο χρόνο η συζήτηση για την εστίαση

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των χιονοδρομικών. «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» δήλωσε. Αντίθετα, ο κ. Βατόπουλος εμφανίστηκε αρνητικός ως προς την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό, μεταθέτοντας σε δεύτερο χρόνο τη συζήτηση για την εστίαση.

Μία... χαραμάδα για τους επιχειρηματίες των χιονοδρομικών

Σημειώνεται πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων αναγνώρισε την εποχικότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό άνοιξε ένα παράθυρο προς τους επιχειρηματίες, λέγοντας πως θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM