Lockdown - Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια

Έλεγχος στα διόδια
(EUROKINISSI)

Αυστηροί έλεγχοι γίνονται στα διόδια από τις αστυνομικές αρχές σε πολίτες προκειμένου, να επιβεβαιώσουν αν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά μετακίνησής τους εκτός περιφέρειας. Τόσο χθες όσο και μέχρι αυτήν την ώρα, στα διόδια της Ελευσίνας είχαμε κάποιες «επιστροφές» πολιτών, μιας και δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, οι λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν το «πράσινο» φως για τις μετακινήσεις των πολιτών, για να διαφυλαχθούν τα μικρά αστικά κέντρα και οι περιοχές που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες νοσοκομειακές δομές. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega: «Αυτή τη στιγμή τα αστικά κέντρα έχουν μεγάλο ιικό φορτίο. Οι 4 στους 10 θα ήθελαν να μετακινηθούν το Πάσχα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. Οι υποδομές στην περιφέρεια δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε σχέση με την Αθήνα. Για να μην έχουμε πολλές νέες Μαλεσίνες, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, κρατάμε το φετινό Πάσχα στην πόλη, με μία οικογένεια και λίγο κόσμο, και θα έχουμε ένα πολύ πιο ασφαλές καλοκαίρι».

Μετακίνηση στα διόδια
(EUROKINISSI)

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις μετακινήσεις

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην χθεσινή συνέντευξή του στον ΑLPHA όπου και προειδοποίησε για αυστηρά πρόστιμα. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης «ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση» για τον περιορισμό μετακινήσεων το Πάσχα, «για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις -ειδικά στην Αττική- είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους, πλην όμως ήταν το απαραίτητο μέτρο το οποίο έπρεπε να πάρουμε σε αυτήν τη συγκυρία για να προστατεύσουμε περιοχές οι οποίες έχουν πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα