Θωμαΐδης: Αυξήθηκε κατά 205% το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Ραγδαία αύξηση δείχνουν τα λύματα στο ιικό φορτίο της Αττικής

Το προηγούμενο Σάββατο εκτινάχθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής δήλωσε ο Καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. «Κλείσαμε αυτή τη βδομάδα με αύξηση της τάξεως του 205% συγκριτικά με την προηγούμενη βδομάδα» πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Θωμαΐδης η σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής είχε παρατηρηθεί από τα Χριστούγεννα. «Η εμπειρία του πρώτου κύματος μας έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά, ενώ ακόμα και αν κάποιος αποθεραπευτεί, μπορεί να δίνει ιικό φορτίο στα λύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ΜίναΓκάγκα τόνισε πως πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά του και να προστατευόμαστε.

Οι μεταλλάξεις μεταδίδονται περισσότερο, αλλά τα μέτρα είναι ίδια παρά τη διαφορά στο ρυθμό μεταδοτικότητας. «Χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι απαραίτητα για την προστασία μας» υπογράμμισε.

Ακόμα διευκρίνισε ότι το εμβόλιο φαίνεται να καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

Τι δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης

Αναμένονται μέχρι και 2.400 κρούσματα κορονοϊού τον Μάρτιο δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης παρουσιάζοντας ειδικά μοντέλα πρόβλεψης κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής στο Open, την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Ο ΕΟΔΥ στην χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε 1.113 νέα κρούσματα κορονοϊού, 29 θανάτους και 249 διασωληνωμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM