Θωμαΐδης - Lockdown στην Αττική: Παράταση 15 μέρες για να μειωθούν τα κρούσματα

Παράταση του lockdown στην Αττική προτείνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και εξήγησε πως τα δεδομένα που προκύπτουν από τα λύματα στην Αττική αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα, ενώ δήλωσε πως μια παράταση του lockdown θα επέφερε αποτελέσματα στη μείωση του ιικού φορτίου.

«Η δειγματοληψία γίνεται στο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων και έρχεται στο εργαστήριο στις 9.00 το πρωί. Αυτό το δείγμα περιέχει τη δραστηριότητα της προηγούμενης μέρας από όλη την περιφέρεια Αττικής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμαΐδης. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, από το δείγμα αυτό αποτυπώνεται το ιικό φορτίο της περιοχής και η μελέτη των λυμάτων γίνεται σε καθημερινή βάση.

Ερωτηθείς για την πρώτη εβδομάδα που συμπληρώνουμε σε σκληρό lockdown, ο καθηγητής δήλωσε πως δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική μεταβολή. «Είναι ακριβώς η ίδια εικόνα με την προηγούμενη εβδομάδα. Παραμένει αυξημένο το ιικό φορτίο», είπε, ενώ πρόσθεσε πως «περιμένουμε μείωση μετά την πρώτη εβδομάδα των αυστηρών περιοριστικών μέτρων».

«Εμείς δεν εισηγούμαστε κάτι στην επιτροπή, αλλά η εκτίμησή μου είναι πως θα πρέπει να παραταθεί για άλλες 15 μέρες το lockdonw στην Αττική», δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής

Η πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή, καθώς χθες καταγράφηκαν 1.222 νέες μολύνσεις.

Στην Αττική χθες επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 583 νέες μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει 138. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν 16 ακόμη περιφέρειες.

Από το σύνολο των 1.222 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, 10 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM