Λουκίδης: Η Αττική έχει το μεγαλύτερο φόρτο από την αρχή της πανδημίας

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα και με τις τελευταίες μετρήσεις από τα λύματα της περιοχής. Ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρίας, Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, τόνισε πως η Αττική έχει το «μεγαλύτερο φόρτο στα νοσοκομεία από την αρχή της πανδημίας».

Αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, ο κ. Λουκίδης δήλωσε πως: «Δεν μπορέσαμε ποτέ να κατεβάσουμε τα περιστατικά σε ελεγχόμενο βαθμό. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το άνοιγμα αγοράς και οι κοινωνικές επισκέψεις από την περίοδο Χριστουγέννων και μετά επηρέασαν. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας που πυροδότησε αλλά και τα σχολεία. Και η οικογενειακή διασπορά είναι έντονη».

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ο ίδιος τόνισε πως η ερχόμενη βδομάδα πρόκειται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα αυτή για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό να βελτιωθεί η εικόνα ως την 1η Μαρτίου».

Η πορεία της επιδημιολογικής εικόνας 

Στην Αττική να υπενθυμίσουμε πως επιβεβαιώθηκαν χθες Σάββατο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Για την ακρίβεια καταγράφηκαν 680 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο από τα συνολικά 1.424 κρούσματα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφονται 155 κρούσματα.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική
  • Ανατολική Αττική 71
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 82
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 123
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
  • Νότιος Τομέας Αθηνών66
Δείτε το σχετικό απόσπασμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM