Καρά Τεπέ: Αυτοπυρπολήθηκε μια 26χρονη Αφγανή στον 8ο μήνα κύησης

Μια παραλίγο τραγωδία έλαβε χώρα στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, όταν μια νεαρή μητέρα δύο παιδιών, αφγανικής καταγωγής, ούσα στον 8 μήνα κύησης, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη σκηνή όπου διέμενε – Αύριο θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για να απολογηθεί 

Μια 26χρονη μητέρα δύο παιδιών και έγκυος στον 8ο μήνα, αφγανικής καταγωγής, αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στη σκηνή όπου διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Γιατί αυτοπυρπολήθηκε η 26χρονη;

Η νεαρή μητέρα είναι αναγνωρισμένη πρόσφυγας και μαζί με τα παιδιά της επρόκειτο να φύγει από τη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Ωστόσο, λίγο πριν από την αναχώρησή της από τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ τής ανακοίνωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό άμεσα, και αυτό λόγω του ότι βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής η νεαρή μητέρα έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε, διαμαρτυρόμενη. Ευτυχώς, βέβαια, οι υπάλληλοι του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) καθώς και άλλοι πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό επενέβησαν σε χρόνο dt και έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε. Φυσικά, άμεσα, η 26χρονη εγκυμονούσα και μητέρα δύο παιδιών μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Εκεί της παρείχαν την αναγκαία φροντίδα και νοσηλεύεται ακόμα, ευτυχώς εκτός κινδύνου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η γυναίκα ελέγχεται και ψυχολογικά.

Αύριο θα μεταφερθεί ενώπιον της Εισαγγελίας

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η 26χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν αύριο, Πέμπτη 25/2, θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκειμένου να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM