Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Μόνο 60 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – Το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα όρια του βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τους διασωληνωμένους ασθενείς να ανέρχονται σε 672. Στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια ανταποκρίθηκαν μόνο 60 ιδιώτες ιατροί, ενώ η κυβέρνηση είχε απευθύνει έκκληση για 200.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να βρουν μία λύση, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του υπουργού, οι ιδιώτες γιατροί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα σαφές μήνυμα από το «Βήμα της Κυριακής», όπου και δήλωσε πως: «Όταν ζητάμε από έναν γιατρό, να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει και να τον εμπνεύσουμε να το κάνει. Αν όμως χρειαστεί, να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο, που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω».

Η έκκληση του υπουργού Υγείας

Με την σειρά του ο υπουργός Υγείας μετά τη χθεσινοβραδινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» απηύθυνε δραματική έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», τόνισε.

Η επιδημιολογική εικόνας της χώρας

Τέλος να σημειωθεί πως χθες επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.535 νέα κρούσματα στη χώρα μας εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM