Κοροναϊός: Ανοιχτά τα Δημοτικά, κλειστά τα Λύκεια- Τι θα γίνει με τα Γυμνάσια;

Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11) αναμένεται ν' ανακοινώσει καθολικό lockdown παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε όλη την χώρα, προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι εισηγήθηκαν την επαναφορά του καθολικού lockdown και ο Πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως συμφωνεί με αυτή την απόφαση.

Το καθολικό lockdown θα μπει σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/11

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών, ενώ κλείνουν τα Λύκεια. Όσον αφορά τα Γυμνάσια, η απόφαση από τους ειδικούς και το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ληφθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (4/11).

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ SMS

Το καθολικό lockdown επαναφέρει και τα sms, καθώς θ' απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

 

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Και σ' αυτή την περίπτωση ισχύει ότι για τη Θεσσαλονίκη. Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά για τρεις εβδομάδες έως ένα μήνα, όσο δηλαδή θα διαρκέσει το καθολικό lockdow. Κλειστά παραμένουν και τα κομμωτήρια.

ΜΕΘ

«Οι ΜΕΘ non Covid είναι σήμερα 615 και οι ΜΕΘ Covid είναι 348. Νοσηλεύονται στο σύνολο του ΕΣΥ, 1.500 συμπολίτες μας, σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες. Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη φτάσαμε στο οριακό σημείο και αναγκαστήκαμε και ανοίξαμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ με έκτακτες διαδικασίες. Στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες το 72% των κλινών Covid και επίσης βλέπουμε αυξητικές τάσεις κατακόρυφες στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και αυξητικές τάσεις στην Αττική, κάτι το οποίο μας ανησυχεί και μας οδήγησε στο να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας.

Δείτε όλα όσα είπε νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM