Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού: Τα μηνύματα από την πολιτική σκηνή

Τα μηνύματα των πολιτικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού οι Έλληνες πολιτικοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ενότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου και καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μήνυμα για την σημερινή μέρα ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος και αναφέρει "Λέμε «όχι» στον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Λέμε «ναι» στην ισότητα και την αξιοπρέπεια".

Λέμε «όχι» στον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Λέμε «ναι» στην ισότητα και την αξιοπρέπεια. We say “no” to racism and discrimination. We say “yes” to equality and dignity. #WorldDayAgainstRacism pic.twitter.com/HvZStGo9nr

— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 21, 2021

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού είναι μέρα αφύπνισης. Για όλα όσα πρέπει να κάνουμε για μία ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, με ίσα δικαιώματα για όλους. Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία».

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού είναι μέρα αφύπνισης. Για όλα όσα πρέπει να κάνουμε για μία ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, με ίσα δικαιώματα για όλους.

Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία.#AntiRacismDay #FightRacism pic.twitter.com/afmYIoYAQB

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) March 21, 2021

Με την σειρά της μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανήρτησε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο ρατσισμός είναι μια παγκόσμια μάστιγα. Υπερβαίνει γενιές & διαλύει τη συνοχή της κοινωνίας. Διαιωνίζει την ανισότητα, την καταπίεση και την περιθωριοποίηση. Ας συνεργαστούμε για έναν κόσμο ειρήνης, αξιοπρέπειας & ισότητας».

Ο ρατσισμός είναι μια παγκόσμια μάστιγα. Υπερβαίνει γενιές & διαλύει τη συνοχή της κοινωνίας.

Διαιωνίζει την ανισότητα, την καταπίεση και την περιθωριοποίηση.

Ας συνεργαστούμε για έναν κόσμο ειρήνης, αξιοπρέπειας & ισότητας #FightRacism @UN

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού pic.twitter.com/cPFOZgDIm6

— Zefi Dimadama (@ZefiDimadama) March 21, 2021

Τέλος, τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε πως «ο Ο.Η.Ε μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Όλοι και όλες εμείς δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη μας απέναντι σε κάθε μορφής ρατσισμό. Προχωράμε μαζί για πολιτικές ισότητας και αλληλεγγύης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM