Κορονοϊός: «Έφαγε» πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση στην αυλή του σπιτιού του

Τους επέβαλαν πρόστιμο γιατί έκαναν τραπέζι στην αυλή τους – Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο σύζυγός της έλαβε διοικητικό πρόστιμο γιατί δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης... για να κυκλοφορεί μέσα στην αυλή του

Μέσα από τον «αέρα» της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» έγινε γνωστή μια καταγγελία άνευ προηγουμένου. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιοποιήθηκε ένα συμβάν στις Σέρρες, όπου ένα ζευγάρι έλαβε πρόστιμο επειδή βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του και έκανε τραπέζι –με έξι συνολικά συνδαιτυμόνες– δίχως την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Για το περιστατικό αυτό μίλησε στην εκπομπή του Open ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γιάτσιος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή σε χωριό των Σερρών. Ειδικότερα, ένα ζευγάρι μαζί με ακόμη τέσσερα συγγενικά τους πρόσωπα –σύνολο έξι άτομα δηλαδή– έτρωγαν το μεσημέρι της Κυριακής στην αυλή του σπιτιού τους, όταν γύρω στις 5.00 το απόγεμα εμφανίστηκαν τέσσερα οχήματα της Αστυνομίας. Ξαφνικά, λοιπόν, έκαναν την εμφάνισή τους οκτώ άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, οι οποίοι και τους επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ γιατί ήταν μαζεμένοι στην αυλή του σπιτιού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της οικογένειας, η γυναίκα, ιδιοκτήτρια του σπιτιού, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και κρατήθηκε για τέσσερις ώρες, ενώ της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. Παράλληλα, ο σύζυγός της έλαβε πρόστιμο διότι δεν είχε άδεια μετακίνησης για να βρίσκεται στον «προαύλιο χώρο», δηλαδή στην αυλή του. Η κίνηση αυτή από την πλευρά των Αρχών ήταν απαράδεκτη, και ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει πως γι' αυτό έχει κατατεθεί ένσταση και αναμένεται η εξέταση της υπόθεσης από την αρμόδια υπηρεσία.

Δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM