Πατούλης: «Το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται ενίσχυση από μόνιμο προσωπικό» - Πορτοσάλτε: «Δεν σας καταλαβαίνω...»

Ο δημοσιογράφος αντέδρασε στις δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται ενίσχυση από μόνιμο προσωπικό» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης στη συνέχεια, «από τον Δεκέμβριο του 2019 συνταξιοδοτήθηκαν 480 άτομα από το Ε.Σ.Υ., κυρίως διευθυντές, αφήνοντας τεράστια κενά, και αυτή τη στιγμή δεν έχει ενισχυθεί ταυτόχρονα με ένα ισότιμο ή ακόμη και μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων».

«Δεν είναι αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα να εξετάσουμε, σε μια κατάσταση αύξησης νοσηρότητας και αύξησης νοσηλευμένων μέσα στα νοσοκομεία. Γι' αυτό ακριβώς θεωρώ πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαχείριση προτεραιοτήτων. Άρα μεταβιβάζονται γιατροί από την πρωτοβάθμια περίθαλψη για να μπορέσουν να βοηθήσουν...» είπε ακόμα, και σε εκείνο το σημείο τον διέκοψε ο Α. Πορτοσάλτε, ο οποίος του είπε: «Δεν σας καταλαβαίνω, κ. Πατούλη. Χρειάζονται ή δεν χρειάζονται;».

«Είπα ότι χρειάζονται, το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται ενίσχυση. Το λέμε χρόνια, το λέμε και τώρα» ξεκαθάρισε ο Γ. Πατούλης, με τον δημοσιογράφο Δ. Οικονόμου να τον διακόπτει και να τον ρωτά: «Μα η κυβέρνηση λέει ότι έκανε ενίσχυση, και μάλιστα πολύ μεγάλη ενίσχυση. Τέσσερις χιλιάδες γιατρούς, πόσους λέει ότι προσέλαβε; Ισχύει;». Ο Γ. Πατούλης διευκρίνισε: «Όχι γιατρούς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελείται από βοηθητικό προσωπικό, από νοσηλευτικό προσωπικό, από ιατρικό προσωπικό και πολλές φορές τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσλήψεων έχουν και αυτά την αξία τους».

«Τώρα τι χρειάζεται; Γιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό;» ρώτησε ο Α. Πορτοσάλτε, με τον Γ. Πατούλη να απαντά «προφανώς και τα δύο». Ο Α. Πορτοσάλτε τον διέκοψε ξανά για να πει «ναι, αλλά, κ. Πρόεδρε, δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορονοϊό. Σήμερα είναι μια έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;».

Ο κ. Πατούλης, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, δήλωσε: «Κύριε Πορτοσάλτε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να είναι δωρεάν και ποιοτικό, όπως χρειάζεται να είναι, χρειάζεται πρωτοβάθμια περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη και μια οργανωμένη δομή με ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένους αριθμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM