Κορονοϊός - Πάτρα: Βρετανική, ισπανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε 82 δείγματα

Ανησυχητική η κατάσταση στην Πάτρα - Τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού εντοπίστηκαν σε 82 δείγματα

Τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού εντοπίστηκαν στα δείγματα που ελήφθησαν στην Πάτρα. Σύμφωνα με το thebest.gr ανιχνεύτηκαν η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία –όπως φαίνεται– έχει εξαπλωθεί αρκετά, η ισπανική και η νοτιοαφρικανική.

Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας - Αιμοδοσίας Αθανασία Μουζάκη, ανέφερε:

«Στείλαμε στην Ακαδημία Αθηνών για αλληλούχιση 107 θετικά δείγματα της κοινότητας. Τα περισσότερα ήταν από τα κέντρα υγείας βορείου και νοτίου τομέα Πατρών. Από εκεί και πέρα κάποια ήταν από τον Αστακό, καθώς εκεί πήγαν άτομα από την Πάτρα τα οποία ήταν θετικά. Υπήρχε και ένα δείγμα από το Μεσολόγγι. Ο άνθρωπος είχε έρθει από την Αφρική και υποψιαστήκαμε ότι μπορεί να έχει τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Από αυτά τα 107 δείγματα, τα 82 ήταν μεταλλαγμένα. Όλα είχαν τη βρετανική μετάλλαξη, εκτός από πέντε. Από αυτά τα πέντε, τα τρία είχαν την ισπανική μετάλλαξη, ένα είχε μια ευρωπαϊκή μετάλλαξη η οποία αναπτύχθηκε στο δεύτερο κύμα. Στο δείγμα από το Μεσολόγγι βρέθηκε όντως η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

Η επιδημιολογική εικόνα της πόλης

Να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στην Αχαΐα, προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Η σύσκεψη έγινε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), όπου στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε την τελική αυτοψία για την οριστική χωροθέτηση του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM