Κορονοϊός: Η Γερμανία ζητά την τεχνογνωσία του ΑΠΘ για τη μέτρηση του κορονοϊού στα λύματα

Θετική αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι οι Γερμανοί ζήτησαν την τεχνογνωσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στη μέτρηση των λυμάτων για τον κορονοϊόΤου Κώστα Παππά

O πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στους τρεις άξονες για τους οποίους η Γερμανία ζήτησε την ελληνική τεχνογνωσία στη μέτρηση του κορονοϊού στα λύματα. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ο κ. Γκρόινι, ο οποίος είναι βουλευτής του CDU, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Απ' ό,τι, γνωρίζω πρέπει να είναι και εκπρόσωπος Τύπου του CDU.

Από το Βερολίνο μού ήρθε μια επιστολή και ανοίξαμε μια μεγάλη κουβέντα. Αυτοί θέλουν να έχουμε μια συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικής τεχνογνωσίας σε τρία επίπεδα» ανέφερε ο πρύτανης και συμπλήρωσε: «Πρώτον, ζήτησαν τεχνογνωσία σε αυτή καθαυτή τη μέτρηση του λύματος, αλλά όχι μόνον τη μοριακή κατάδειξη της συγκέντρωσης, αλλά τον τρόπο που εμείς παρεμβαίνουμε και μετρώντας 24 διαφορετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες κάνουμε τον λεγόμενο περιβαλλοντικό εξορθολογισμό».

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM