Πασχάλης Τσαρούχας: Το ΣΕΗ δέχεται απειλές - «Τα τελεσίγραφα αποτελούν συμπεριφορές μη αποδεκτές»

Η αποκαλυπτική ανάρτηση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας ανάρτησε ένα μήνυμα το οποίο προκάλεσε ερωτήματα, καθώς –όπως φαίνεται– το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ δέχεται απειλές για τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, Πασχάλης Τσαρούχας, έγραψε:

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Τελεσίγραφα και απειλές προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ αποτελούν συμπεριφορές μη αποδεκτές».

Η ανάρτησή του:

«Έρχονται δεκάδες καταγγελίες, είναι πάνω από 1.000»

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, μιλώντας στο «Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης, αποκάλυψε πως οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά είναι δεκάδες.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή. 10.00 με 1.00 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερομένων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα, να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από χθες το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πασχάλης Τσαρούχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM