Λιανεμπόριο: Πώς θα λειτουργήσει από αύριο - Αντιδράσεις εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Από αύριο λειτουργεί και πάλι η αγορά - Η επιστολή που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυβερνητικά στελέχη θα μεταβούν σήμερα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι δύο αυτές περιοχές, αλλά και η Κοζάνη να μην συμπεριληφθούν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00, το λιανεμπόριο στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου θα λειτουργήσει ως εξής:

  • Με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και
  • Με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο εκάστοτε πολίτης για την μετακίνηση του σε αγορές, θα πρέπει να αποστείλει μήνυμα στο 13032, γράφοντας μόνο το ονοματεπώνυμό του, λαμβάνοντας την απάντηση «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Να σημειωθεί πως το μήνυμα μπορεί να σταλεί μόνο μια φορά την ημέρα και έχει διάρκεια 3 ώρες.

Αντιδράσεις εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Στην Πάτρα θα μεταβεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση να εξαιρεθούν οι τρεις αυτές περιοχές (σ.σ. και η Κοζάνη) από το ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πληροφορήθηκαν την είδηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και «ο εμπορικός κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται». Στο τέλος της επιστολής ζητείται να ανακληθεί η απόφαση και να ανοίξει η αγορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως είχε προαναγγελθεί.

Αναλογιζόμενος την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη και την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ δήλωσε πως οι επιχειρηματίες θα συμμορφωθούν, γιατί όπως τόνισε είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM