Μενδώνη: «Πάρτι» στο Twitter για την επιγραφή της στην Ακρόπολη

Σάλος κατά της Λίνας Μενδώνη ξέσπασε στο Twitter σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τοποθέτηση του ονόματός της σε μαρμάρινη επιγραφή στην Ακρόπολη

Σφοδρή κριτική δέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι χλεύασαν με τον δικό τους, καυστικό τρόπο την κίνησή της να βάλει στην Ακρόπολη επιγραφή με το όνομά της.

Η εν λόγω ενέργεια αναφέρεται στη σύμβαση δωρεάς που υπογράφτηκε μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας Αριόνα για τη χορηγία κατασκευής του ανελκυστήρα, του νέου φωτισμού της Ακρόπολης αλλά και την τσιμεντοποίηση.

Χαμός στο Twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο, το όνομα της υπουργού Πολιτισμού ανέβηκε στα trends του Twitter με το hashtag #Μενδωνη. Σύμφωνα με την «Αυγή», ποτέ δεν έχει γραφτεί το όνομα χορηγού, πόσο μάλλον υπουργού, σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι χρήστες του Twitter άρχισαν να ανεβάζουν καυστικές εικόνες, που δείχνουν το όνομα της Λίνας Μενδώνη τοποθετημένο σε διάφορες μορφές στην Ακρόπολη και όχι μόνο.

ΥΠΠΟΑ: «Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως»

Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Πολιτισμού προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως δεν θα τοποθετηθεί καμία επιγραφή με το όνομα της Λίνας Μενδώνη.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα» και ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αναλώνεται σε fake news.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news, στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα όχι.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων που, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM