Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Σιωπηλός θρήνος στην κηδεία των δύο αδικοχαμένων νέων

Το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου έχει συγκλονίσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ολόκληρο το πανελλήνιο – Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία στο χωριό όπου μεγάλωσαν – «Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» φαίνεται να είναι τα πρώτα λόγια του 31χρονου δράστη 

Σήμερα το πρωί (7/4) φίλοι και συγγενείς της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα τούς είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μακρινίτσα, μετά το διπλό φονικό προχθές, που μας συγκλόνισε όλους.

Σε κλίμα οδύνης και βωβού θρήνου έγιναν οι κηδείες των δύο αδικοχαμένων αδελφιών στη Μακρινίτσα Πηλίου. Η Εξόδιος Ακολουθία των δύο παιδιών τελέστηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εκεί προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των τραγικών γονιών.

Μαύρο χρώμα πένθους για την Κωνσταντίνα, πένθος και για τον Γιώργο, αλλά το χρώμα άσπρο, καθώς δεν είχε προλάβει να επισημοποιήσει τη σχέση του και να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για το χαρμόσυνο γεγονός. Γι’ αυτό και οι μπομπονιέρες.

Όσα είπε ο πατέρας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου

Ο τραγικός πατέρας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου, λίγες ώρες πριν από τις κηδείες τους, μίλησε για τον γαμπρό του και φερόμενο ως δράστη της διπλής αυτής δολοφονίας.

Μιλώντας στον ANT1, ο άτυχος πατέρας σημείωσε κλαίγοντας: «Είναι δύσκολη μέρα για μένα». Παράλληλα, τόνισε πως δεν φανταζόταν ότι θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα, ενώ, όπως είπε για τον γαμπρό του, εκείνος «είχε εμμονές, τίποτε άλλο».

Επίσης, αποκάλυψε πως μόλις την προηγούμενη Πέμπτη είχε πάει στο σπίτι της οικογένειας και τους είχε απειλήσει, μπροστά στους αστυνομικούς. Χαρακτηριστικά, ο πατέρας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου είπε: «Ήρθε την προηγούμενη Πέμπτη, πλάκωσε εμένα, την κόρη μου και απειλούσε μπροστά στα όργανα ότι θα θρηνήσουμε θύματα».

Τέλος, ο Αποστόλης Τσάπας είπε: «Το μόνο που ζητώ είναι δικαιοσύνη, τίποτε άλλο, για την ψυχή των παιδιών μου».

Συγκλονισμένοι οι γονείς των αδικοχαμένων νέων

Λόγο για «προμελετημένο έγκλημα» έκαναν οι γονείς των δύο παιδιών, Απόστολος και   Αθανασία Τσάπα, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», όπου και μίλησαν περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που έζησαν.

 

Ψυχικά ασθενής ο 31χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας

Επιπλέον, στην εκπομπή μίλησε και ο δημοσιογράφος του MagnesiaNews.gr, Δημήτρης Καρεκλίδης, όπως και ο δικηγόρος του δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα, Δημήτρης Βούλγαρης, για το ιατρικό ιστορικό του δράστη.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, μάλιστα, ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής διαταραχής, και αυτό προκύπτει και από τα ιατρικά πιστοποιητικά και από τις εισηγήσεις των γιατρών του νοσοκομείου. Επίσης, ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τώρα ο δράστης δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

 

Τα πρώτα λόγια του δράστη – «Θόλωσα»

Χθες, Τρίτη (6/4), ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα οδηγήθηκε στις φυλακές, ενώ ζήτησε και προθεσμία προκειμένου να μπορέσει απολογηθεί την Παρασκευή (9/4).

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου σημείωσε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του. Παράλληλα, ο ίδιος ο 31χρονος άνδρας που κατηγορείται για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση και φαίνεται πως δεν φοβόταν τον εγκλεισμό, καθώς αναφέρεται πως έλεγε: «Θα με κλείσουν έναν μήνα μέσα και θα βγω».

 

Επιπλέον, ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να είπε: «Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδελφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, χθες μάλιστα θα εκδικαζόταν η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή, ύστερα από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η 28χρονη σύζυγός του.

δράστης φονικού στη Μακρινίτσα

Το χρονικό του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (5/4), γύρω στις 20.00, όταν ο 31χρονος άνδρας πήγε στο σπίτι των πεθερικών του, όπου ζούσε και η πρώην σύζυγος με το παιδί τους. Η κρίση στη σχέση τους και οι συχνοί διαπληκτισμοί είχαν οδηγήσει την 28χρονη κοπέλα να πάρει την απόφαση να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της. Παρ' όλα αυτά, όπως φάνηκε, οι τραγικές εξελίξεις πρόλαβαν τις όποιες νομικές ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του λοιπόν στο σπίτι των πεθερικών του φαίνεται πως ένας ακόμη έντονος τσακωμός ήταν και ο μοιραίος. Ο 31χρονος μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του, η οποία κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα και τον αδελφό της, ο οποίος ειδοποιήθηκε από τους γείτονες, όταν ακούστηκαν οι φωνές στο σπίτι. Έτσι, άμεσα στο σημείο βρέθηκε και ο 30χρονος Γιώργος, ο οποίος πήγε για να βοηθήσει την αδελφή του και τελικά κατέληξε και εκείνος από τα χέρια του 31χρονου.

Η άτυχη Κωνσταντίνα δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και τα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, ενώ ο 30χρονος αδελφός της δέχτηκε μαχαιριές στην κοιλιά και την καρδιά, γεγονός που οδήγησε στον ακαριαίο θάνατό του.

Ο δράστης έτρεξε να εξαφανιστεί προτού φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί, ωστόσο, μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό του, ο άνδρας συνελήφθη και πλέον βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων. Σύμφωνα με τον  δικηγόρο του, ο δράστης ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο ίδιος θα ζητήσει και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα