Κρήτη: Κινητοποιήσεις παραγωγών λαϊκών αγορών σε Χανιά και Ηράκλειο

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Χανίων, αντιδρώντας σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την λειτουργία των λαϊκών αγορών – Κινητοποιήσεις και στο Ηράκλειο Κρήτης

Την αντίθεσή τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου αναφορικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών εξέφρασαν σήμερα το πρωί της Τετάρτης (7/4), οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι οποίοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση παραγωγοί λαϊκών αγορών συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητα τους, στα οποία είχαν υψώσει μαύρες σημαίες, στον κόμβο Μουρνιών και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το κέντρο των Χανίων, την αντιπεριφέρεια, αλλά και το δημαρχείο Χανίων, επιδίδοντας ψηφίσματα με τα αιτήματά τους στο γραφείο της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή και του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Επιπλέον, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων Κώστα Καψωμενάκη, «οι παραγωγοί είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς μεταξύ άλλων καταργούνται οι παραγωγικές άδειες και οι θέσεις των παραγωγών». Οι παραγωγοί επί της ουσίας, ζητούν να υπάρξει εκ νέου διαβούλευση με την πολιτεία, ενώ λόγω της σημερινής τους κινητοποίησης δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά της Τετάρτης στα Χανιά.

Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο οικόπεδο Λυδάκη, σημείο όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά των Πατελών. Και στη συνέχεια, ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης, όπου οι παραγωγοί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αμέσως μετά, κινήθηκαν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 150 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα με τους παραγωγούς να τάσσονται ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, δεν προάγει την ανάπτυξης του θεσμού. Σύμφωνα με τους ίδιους, το σχέδιο νόμου ανατρέπει το χαρακτήρα του θεσμού των λαϊκών αγορών, επιτρέποντας παράλληλα, την πλήρη επιχειρηματική δράση ιδιωτών, εις βάρος των απλών παραγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM