Δολοφονία Καραϊβάζ – Οικονόμου: «Δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις»

Λευτέρης Οικονόμου
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (12/4) στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ καθώς και για τις έρευνες που διεξάγονται προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να βρεθεί η αιτία της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

«Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις»

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «συστηματική και σε βάθος έρευνα», ώστε να φτάσουν οι Αρχές στους εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τονίζοντας: «Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις».

Σημείο Δολοφονίας του Καραϊβάζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα»

Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε να διαβεβαιώσει πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατόν εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Όσα είπε για τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Στην ερώτηση για το αν έχει αποδώσει στοιχεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις πτυχές της έρευνας».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως την Κυριακή δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονται οι δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα απόσπασμα του υλικού που εξετάζουν οι Αρχές με στόχο να προβoύν στην ταυτοποίηση των δραστών.

δολοφόνοι Καραϊβάζ
© kriti360.gr

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη στυγερή εκτέλεση του Καραϊβάζ

«Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ»

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του δημοσιογράφου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο, σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά ήταν απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ.  Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται, γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση.

«Πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα»

Και συμπλήρωσε: «Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω. Και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή, και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή, πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα».

«Σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα»

Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε: «Σε δευτερόλεπτα έγιναν αυτά, και μάλιστα ό,τι έκαναν το έκαναν με την ησυχία τους. Δηλαδή, σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν, κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν και έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και δεν έδωσαν σημασία».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα