ΠΑΓΝΗ: Με εγκεφαλική αιμορραγία η 44χρονη

Νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με θρόμβωση στον εγκέφαλο επιδεινώθηκε η υγεία της 44χρονης γυναίκας η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ, κινητοποιώντας όλο το ιατρικό προσωπικό.

Τα συμπτώματα που παρουσίασε εξετάζονται από εξιδεικευμένο προσωπικό, ώστε να διαπιστωθεί αν αφορούν επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca.

H ανακοίνωση της Ελληνικής αιματολογικής εταιρίας με τίτλο «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση των Ασθενών με Σύνδρομο VITT» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή, που έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της ΑstraZeneca και της Johnson and Johnson και συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία. Η συχνότητα αναφέρεται σε 1έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, η επιπλοκή παρουσιάζεται κατά κανόνα σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. Ο χρόνος εμφάνισης του συνδρόμου κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό».

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Διοικητής ΠΑΓΝΗ

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «βρίσκεται στην ΜΕΘ και παρακολουθείται στενά γιατί η κατάσταση της παρουσίασε τις τελευταίες ώρες μια επιπλέον επιβάρυνση. Από χθες είχε παρουσιάσει μια εγκεφαλική αιμορραγία και γι' αυτό τον λόγο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της από το Βενιζέλειο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Εδώ κρίθηκε πως θα ήταν καλύτερα γιατί έχουμε περισσότερες ειδικότητες. Είναι διασωληνωμένη στην ΜΕΘ και την παρακολουθούμε στενά».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα