Όλη η Ελλάδα στο πλευρό της Αλβανίας. Στο Δυρράχιο ο Δένδιας!

Στο κατεστραμμένο Δυρράχιο βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η Ελλάδα στηρίζει τη γειτονική χώρα στη δύσκολη στιγμή.

Ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, παρακολούθησε τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ακολούθως επισκεφτήκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Αμέσως μετά ο Έλληνας υπουργός, αναχώρησε για τα Τίρανα όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Μετά τον πρόεδρο, ο Νίκος Δένδιας, ο όποιος είναι και ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που μετέβη στην Αλβανία αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Σκοπός της επίσκεψης δεν είναι άλλος από την έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί.