Super League: Πάντα πρώτος ο Ολυμπιακός μετά το άνετο 2-0 επί της ΑΕΚ

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο πρωτοπόρος της Super League Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τη φοβική ΑΕΚ και με το υπέρ του 2-0 διατηρήθηκε στην κορυφή σε απόσταση δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με 4-3-3 και κέρδισαν το κέντρο, καθώς το 4-2-3-1 του Νίκου Κωστένογλου με επιθυμία να σταματήσει το παιχνίδι των γηπεδούχων από τα άκρα είχε αρνητικές επιπτώσεις. Ο προπονητής της ΑΕΚ ήθελε να έχει ενισχυμένα "φτερά", αλλά το έκανε με ακατάλληλους παίκτες, τους εκτός ρυθμού και με επιθετικό πνεύμα Ντέλετιτς και Αλμπάνη. Με αυτές τις επιλογές, η Ένωση και ήταν "γυμνή" στον άξονα και ανίσχυρη στα άκρα.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ένα κόρνερ στο 9' και άνοιξε το σκορ με το Σεμέδο και μετά κυριάρχησε στο γήπεδο, καθώς ήταν εμφανώς πιο προετοιμασμένος για το ματς, παρά το ότι είχε μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Μαρτίνς εύκολα εφάρμοσε ένα σύστημα χωρίς Φορτούνη και Βαλμπουενά, ενώ ο Κωστένογλου έχασε τον μπούσουλα χωρίς τον Μάνταλο και παρέταξε μία ανορθόδοξη ενδεκάδα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει και μοιραία δέχθηκε το δεύτερο γκολ από τον Καμαρά που ανενόχλητος σούταρε τέσσερις φορές (!) έξω από την περιοχή και στο τέταρτο σουτ - στο 77' - ευστόχησε για να τελειώσει το ντέρμπι με το 2-0 που δεν θα μπορούσε να αλλάξει μέχρι το τέλος.

Είναι φανερό πια πως το πρωτάθλημα το διεκδικούν δύο ομάδες και πως η ΑΕΚ χωρίς... έξι με οκτώ παίκτες δεν μπορεί να είναι διεκδικήτρια.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Η επόμενη αγωνιστική