Αποκλειστικό: Επικίνδυνη χαλάρωση των μέτρων στο λιμάνι του Πειραιά (pics)

Η 27η Απριλίου, είναι η πρώτη ημερομηνία που έχει δώσει η Κυβέρνηση για να ξεκινήσει σιγά- σιγά η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο, ήδη έχει ανακοινωθεί η παράτασή τους και έχουν τονίσει πως η άρση των μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και εφ' όσον δεν έχουμε καθημερινά πολλούς θανάτους και κρούσματα.

Το Πάσχα πέρασε και μαζί του πέρασαν και τ' αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την αύξηση του προστίμου για όποιον δεν τα τηρεί.

Το News2U, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου, βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και μπορεί να μην παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση οχημάτων, ωστόσο παρατηρήθηκε η απουσία της αστυνομίας -εκτός από δυο σημεία στο Πασαλιμάνι- στους δρόμους και του λιμενικού γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Συγκεκριμένα, περιμετρικά του λιμανιού από τον ΟΛΠ έως και τον μόλο της Δραπετσώνας δεν είδαμε να κυκλοφορεί ούτε αστυνομία, ούτε λιμενικό, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα το Blue Star Naxos ετοιμαζόταν να φύγει από το λιμάνι.

Τα φορτηγά είχαν σχηματίσει ουρά προκειμένου να πάρουν σειρά για να μπουν στο καράβι, ενώ ανάμεσά τους είδαμε και ελάχιστα επιβατικά οχήματα . Μάλιστα, ο έλεγχος για τ' απαραίτητα έγγραφα γινόταν μόνο από το πλήρωμα του πλοίου.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω: