Τροπικό το κλίμα ως τα Χριστούγεννα: Πρώτα ζέστη, μετά βροχές - τι λέει ο εξπέρ

Ο καιρός ασορτί με τους Έλληνες. Με άλλα λόγια, ο τρελός μας ο καιρός. Αν δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς γράφουμε, που αποκλείεται, μιας και ο τίτλος τα λέει όλα, ο καιρός των Χριστουγέννων μόνο φυσιολογικός για την εποχή δεν θα είναι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, αφού δεν μπορείς να προβλέψεις, ως γνωστόν, με ακρίβεια η κακοκαιρία «Ετεοκλής», με τα έντονα φαινόμενα και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, υποχωρεί από απόψε, ενώ αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά απ' την ερχόμενη Τετάρτη.

O Κώστας Λαγουβάρδος από το meteo.gr, τονίζει στο iefimerida.gr ότι η άνοδος της θερμοκρασίας «θα είναι πολύ σημαντική στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές θα είναι κατά 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Πρόκειται για μια θερμή εισβολή, αρκετά παράξενη, που θα ανεβάσει κατά πολύ τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας».

Tropicalia αλά ελληνικά: Επιστροφή στους 20ο C και μετά βροχές

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο: «Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό και θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας βλέπουμε ότι δεν θα έχουμε φαινόμενα στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Οι μέγιστες θερμοκρασίες, ενδεικτικά, την ερχόμενη Τρίτη θα κυμανθούν στην Αττική έως 18, 19 ή και 20 βαθμούς Κελσίου, όταν η μέση μέγιστη τιμή του Δεκεμβρίου είναι οι 14,5 βαθμοί» .«Η εκτίμησή μου είναι ότι μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε θερμοκρασίες αυξημένες κατά 4-5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα» προσθέτει.

Χριστούγεννα με βροχές χωρίς κρύο

Σε ό,τι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, επισημαίνει ότι «αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι τη θερμοκρασία να υποχωρεί στα φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχει μια τάση, για μια διαταραχή με βροχές, πιθανώς ισχυρές, δίχως όμως κρύο, για το Σαββατοκύριακο προ των Χριστουγέννων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να έχουμε σαφή εικόνα».

TIP

Εμείς να περιμένουμε... Όσοι πάνε στα χιονοδρομικά, θα τραβάνε τα μαλλιά τους αν, αντί για χιονάκι, ήλιο και κρύο, χρειαστεί να μείνουν στα σαλέ και να μη χρησιμοποιήσουν καν τα snowboards τους.

Όπως και να 'χει, απολαύστε το κλίμα αλά τροπικά και αλά ελληνικά. Δεν μας τυχαίνει συχνά - χειμωνιάτικα τουλάχιστον.

EXTRA TIP

Η φωτογραφία μου στα χιόνια by Donatrella ασφαλώς και είναι περσινή, αν και στο πλαίσιο του Xmas World -και όχι μόνο- θα συνεχίσουμε να σας ταξιδεύουμε και σε πιο παγωμένα τοπία. Αλπινικά, ελληνικά και όχι μόνο. Στο News2U.gr όλοι είμαστε (*εν δυνάμει) Μαγγελάνοι και το χαιρόμαστε.