Αμβρόσιος: Θετικός στον κορονοϊό - Αρνήθηκε να νοσηλευτεί

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά από επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο Αμβρόσιος συνόδευσε στο νοσοκομείο τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, που διαγνώστηκε και αυτός θετικός, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμβρόσιος υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών που ήθελαν να νοσηλευτεί, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αχαΐας.

Ο πρώην μητροπολίτης βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Αντιδράσεις για τη μη χρήση μάσκας

Ο Αμβρόσιος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του για την πανδημία του κορονοϊού.

Σε διάφορα κηρύγματα του έχει καλέσει τους πιστούς να μη φοράνε μάσκα και να πηγαίνουν κανονικά στην λειτουργία της εκκλησίας.

«Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον κορονοϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε «μασκαράδες», πλησιάστε τον Θεό, τρέξτε στην Εκκλησία», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός πως απειλούσε με αφορισμό τόσο τη Νίκη Κεραμέως και το Νίκο Χαρδαλιά, όσο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM