Αλβανία: Δήμαρχος σνιφάρει δημόσια κοκαΐνη (pics&video)

Αλβανία: Δήμαρχος σνιφάρει δημόσια κοκαΐνη

Φωτογραφίες και ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθαν στο φως τις δημοσιότητας από Αλβανούς δημοσιογράφους, με δήμαρχο του Ράμα να σνιφάρει δημόσια κοκαΐνη

Ο δήμαρχος του Belqize, Lefter Alla, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΣΚ), φαίνεται να κάνει χρήση κοκαΐνης σε δημόσιο χώρο.


Το Νοέμβριο του 2019, ο γιος του Alla είχε συλληφθεί στα Τίρανα με ναρκωτικές ουσίες, αλλά το συμβάν αποσιωπήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Η χρήση ναρκωτικών δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και δεν συνιστά κώλυμα για τον δήμαρχο να διατηρήσει το αξίωμά του, εντούτοις, η κατοχή ναρκωτικών είναι παράνομη. Επιπροσθέτως, η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών σε δημόσιο χώρο κάνει χειρότερη την κατάσταση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) υπέβαλε αίτημα στην Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς (SPAK) να διενεργήσει άμεσα έρευνα και να ασκήσει κατηγορίες εις βάρος του δημάρχου για κατοχή ναρκωτικών και συγκάλυψη των εμπόρων που του προμήθευσαν τα ναρκωτικά.

Για μία ακόμη φορά το ΔΚ εξαπέλυσε κατηγορίες ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, συγκυβερνά τη χώρα με εγκληματίες, ενώ τον κατέστησε υπεύθυνο που δεν απαλλάσσει τον Alla από τα καθήκοντά του ως δημάρχου.

“Ο Lefter Alla είναι ο καθρέφτης όπου ο καθένας μπορεί να δει τον Έντι Ράμα, τον άνθρωπο της κοκαΐνης. Ο διαχωρισμός της πολιτικής από το έγκλημα αποτελεί εθνικό αναγκαιότητα”.

Την εξέταση αίματος και ούρων και ανάλυση του βίντεο διέταξε η SPAK

Η Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς ζήτησε άμεσα από τον δήμαρχο Lefter Alla να υποβληθεί σε τεστ για χρήση ναρκωτικών ουσιών μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο.

Μετά την κατάθεσή του την περασμένη Τρίτη, ζητήθηκαν από τον Alla εξετάσεις αίματος και ούρων, ενώ το βίντεο στάλθηκε στην αστυνομία για ανάλυση γραφικών.

Παρά τους ισχυρισμούς του Alla ότι πρόκειται για μοντάζ προκειμένου να τον χτυπήσουν πολιτικά και ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά, ο δημοσιογράφος που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο επιμένει ότι έλεγξε την εγκυρότητά του προτού το δημοσιεύσει.

Ο Alla είναι ο πέμπτος στη σειρά δήμαρχος του ΣΚ μετά τις μονοκομματικές δημοτικές εκλογές-παρωδία του περασμένου Ιουνίου στην Αλβανία ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες από την αντιπολίτευση για εγκληματικό παρελθόν ή διασυνδέσεις με το κοινό έγκλημα.

Άλλοι δύο δήμαρχοι έχουν ήδη καθαιρεθεί, ενώ ακόμη δύο τελούν υπό έρευνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στα Ιωάννινα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση!

Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τον 1 τόνο κοκαΐνης – Οκτώ συλλήψεις! (PICS&VIDEO)

Λουκέτο σε τρία εργοστάσια κάνναβης στην Αττική (pics)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM