Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τον 1 τόνο κοκαΐνης – Οκτώ συλλήψεις! (PICS&VIDEO)

Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τον 1 τόνο κοκαΐνης – Οκτώ συλλήψεις! (PICS&VIDEO)

Σε κατάσχεση 1 τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης και τη σύλληψη οχτώ (8) αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από την Καραϊβική σε χώρες της Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από πολύχρονη έρευνα.


Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα που διακινούν και εμπορεύονται ναρκωτικά σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Με βάση τα δεδομένα της έρευνας, χθες Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήσαμε οργανωμένες – παράλληλες - αστυνομικές επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσαμε και κατασχέσαμε εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, καταφέραμε να συλλάβουμε οχτώ (8) αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούντο στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουμε στην κατοχή τους περίστροφο, τρία (3) πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εννέα (9) άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν τα 50.000.000 €.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

κοκαΐνη, βάρους -1- τόνου και -181,048- κιλών

ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -100- γραμμαρίων

το χρηματικό ποσό των -233.150-€

λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -49- γραμμαρίων

δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

περίστροφο των 38mm

τρία (3) πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες

πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με μία γεμιστήρα

(92) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

σπρέι πιπεριού

πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

δεκαεννέα (19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρες σημειώσεις

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, όπου τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί το πλήρες εύρος της δραστηριότητας της οργάνωσης, ενώ σε συνεργασία με ομόλογες Αρχές άλλων χωρών πραγματοποιούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό των μη συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στα Ιωάννινα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση!

Λουκέτο σε τρία εργοστάσια κάνναβης στην Αττική (pics)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM