Κουκάκι: Σοκάρουν οι κραυγές απόγνωσης του Δ. Ινδαρέ

Στη δημοσιότητα ήρθαν νωρίτερα φωτογραφίες από τον τραυματισμένο από την Αστυνομία Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με την οικογένειά του, στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει ότι υπήρξε βία κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, παρά το ότι οι φωτογραφίες δείχνουν το αντίθετο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πάντως, διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη αστυνομική βία, ενώ εισαγγελικές πηγές εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν!

Στο ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης είναι ακινητοποιημένος στο διαμέρισμά του, υπάρχουν ξεκάθαρες διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΛΑΣ, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς "αναρχικούς".

Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ενέργειες επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ «επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει “ελαστικές μπάλες”».

Κάνει, ακόμη, λόγο για «αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία» και σημειώνει «ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Κατηγορεί, τέλος, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον μια γυναίκα εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, επικαλούμενος τις ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός.