Εμβόλιο AstraZeneca: Πολίτες αλλάζουν ή ακυρώνουν τα ραντεβού τους

self test
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Υπό νέα δεδομένα εργάζονται οι φαρμακοποιοί από τότε που ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη χώρα μας. Οι ίδιοι έχουν αναλάβει ένα μέρος από το κλείσιμο των ραντεβού εμβολιασμού, ενώ από χθες διανέμουν δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου τα self tets. Όπως αναφέρει η φαρμακοποιός και βιολόγος, Ελένη Τζανή, «η διαδικασία στην οποία κλήθηκαν οι φαρμακοποιοί να ανταπεξέλθουν κάνοντας οι ίδιοι τον διαχωρισμό στα kit που παρέλαβαν με τα test, κρύβει μεγάλους κινδύνους».

Οδηγίες για τα self tests
Πηγή φωτογραφίας: kedenews.gr

Η ίδια, όπως περιγράφει, «τα τεστ τα οποία παρέλαβαν δεν είναι self test, αλλά rapid και θα πρέπει να τα συσκευάσουν οι ίδιοι όλα τα κομμάτια σε ατομικά σακουλάκια, προκειμένου και να τα παραδώσουν». «Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Αρχικά ανοίγοντας τις αρχικές συσκευασίες χάνεται η αποστείρωση με μεγάλο κίνδυνο επιμόλυνσης και επομένως ψευδώς θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων  και δεύτερον η διατάραξη του ποσοστού υγρασίας σε κάθε προϊόν επηρεάζοντας έτσι τη συνολική σταθερότητα του προϊόντος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η φαρμακοποιός δήλωσε πως μετά την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την AstraZeneca, «έρχονται μαζικά οι πολίτες για αλλαγή ή ακύρωση του ραντεβού τους), με την διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (Φ. Υ. Κ) και τώρα με τη διάθεση των Self tests χωρίς φυσικά κανένα οικονομικό όφελος».

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα