Μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο

Γιώργος Καραϊβάζ
πηγή: «Αλήθειες με τη Ζήνα» (STAR)

Νεκρός από τα πυρά δύο ενόπλων έπεσε λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι ο αστυνομικός συντάκτης και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, Γιώργος Καραϊβάζ. Η ενέδρα θανάτου είχε στηθεί έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, καθώς την ώρα που πάρκαρε, δέχτηκε επίθεση από δύο ενόπλους που επέβαιναν σε μηχανάκι τύπου σκούτερ.

Του Γιώργου Σόμπολου

Ο αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 5-7 σφαίρες.

Γιώργου Καραϊβάζ Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ
Εικόνα από το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Στο σημείο έχουν βρεθεί 17 με 20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο Γιώργος Καραϊβάζ έχασε τη μάχη με τον θάνατο προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ και όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Στον χώρο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί το σημείο.

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

O δημοσιογράφος είχε καταγωγή από τη Δράμα, ενώ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star. Στο παρελθόν είχε τη θέση του επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1, ενώ συνεργαζόταν πολλά χρόνια με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ήταν ιδιοκτήτης του site bloko.gr και ήταν παντρεμένος.

Όσα είχε δηλώσει για την αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1: