Φιλιππίδης: Στον Εισαγγελέα για βιασμό και δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης

Στον εισαγγελέα σήμερα θα βρεθεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης, τον οποίο έχουν καταγγείλει τρεις συνάδελφοί του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ειδικότερα, ο ηθοποιός έχει λάβει κλήση από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τα παραπάνω τρία αδικήματα, τα οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Οι τρεις γυναίκες είχαν καταγγείλει τα περιστατικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη δεν αποκλείεται να προσέλθει δηλώνοντας ανέτοιμη να καταθέσει και να ζητήσει νέα προθεσμία, έτσι ώστε να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς.

Σημειώνεται πως, ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να βρεθεί ο ίδιος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών σε αυτό το στάδιο της έρευνας, αφού ο πληρεξούσιος δικηγόρος του θα υποβάλει το υπόμνημά του όταν του ζητηθεί από τον εισαγγελικό λειτουργό. Ετσι, σήμερα είναι πολύ πιθανό ο γνωστός κωμικός ηθοποιός να μην δώσει το "παρών" στην Εισαγγελία, αλλά να προσέλθει μόνο ο δικηγόρος του. Αν ο ηθοποιός διωχθεί, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας έρευνας και ο κατηγορούμενος θα κληθεί σε απολογία.

Οι καταγγελίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού

Ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Όσον αφορά στις δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ηθοποιού ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.