Φουρθιώτης, Λιγνάδης και άλλοι: Φταίνε όσοι «δεν ήξεραν»

Μένιος Φουρθιώτης και Δημήτρης Λιγνάδης
(πηγή: FB και EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Που τους βρίσκουν; Ερώτημα που έρχεται στα χείλη κάθε σώφρονος ανθρώπου, καθώς βλέπει κάτι… Φουρθιώτηδες, Λιγνάδηδες και άλλα τέτοια… άνθη να… «κόβουν» βόλτες στον… περιβάλλοντα χώρο μιας κυβέρνησης που αναδείχθηκε από τις κάλπες του Ιουλίου του 2019 ευαγγελιζόμενη ότι θα βγάλει τη χώρα σε… ξέφωτο.

«Και τι φταίει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του αν ο Φουρθιώτης ή ο Λιγνάδης φέρονται να έχουν κουσούρια ή φορτωμένο ποινικό μητρώο;», σπεύδει να αναρωτηθεί ο αντίλογος.

Εντάξει, δεν φταίνε για αυτό . Αλλά, να επειδή το μυαλό ταξιδεύει πίσω, σε μια υπόθεση, ενός τύπου που είχε στρογγυλοκαθίσει σε υψηλή κομματική θέση της ΝΔ, εωσότου αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αποκάλυψαν τη ροπή του στα νεαρά αγοράκια και τα μπλεξίματα που είχε με τη δικαιοσύνη της Μολδαβίας για την εν λόγω δράση του, τα ερωτήματα διογκώνονται.

Ασφαλώς και σε καμιά περίπτωση, δε σημαίνει ότι επειδή πιάστηκε ένας διωκόμενος ως παιδεραστής στη σημερινή ΝΔ, όλη η ΝΔ αποτελείται από παιδεραστές. Είναι πρόστυχος, όποιος επιχειρεί αυτήν την παράλογη ισοπέδωση.

Η ευθύνη όμως βρίσκεται στο ότι δεν γνώριζαν – ή έκαναν πως δεν γνώριζαν – αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν.

Το ίδιο ισχύει και στην υπόθεση Λιγνάδη, όπου η υπουργός πολιτισμού, ακόμη κρύβεται καλυπτόμενη κάτω από τις προστατευτικές πρωθυπουργικές φτερούγες, ως προκλητικά ανέγγιχτη, απαντώντας αδιάφορα ότι «δεν ήξερε» όταν τοποθετούσε τον εν λόγω, σε  μια από τις πιο κομβικές θέσεις του κουμάντου του Ελληνικού πολιτισμού.

Ακόμη απλούστερη είναι η υπόθεση Φουρθιώτη – και ακόμη πιο προφανείς οι ευθύνες.

Αυτός ο τύπος που τον αξιοποιούσαν υπογείως – και – πολιτικοί κύκλοι όταν «έκραζε» άμετρα τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του από το σκουπίδι που είχε μετατρέψει σε τηλεοπτικό προϊόν, έχει μπερδέματα με τη δικαιοσύνη από τα 24 του.

Απάτες, ακόμα και φυσική αυτουργία σε κλοπή μετρητών από χρηματοκιβώτιο που έχει καταγγελθεί από την Κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου (το κεφαλαίο «Κ» είναι απολύτως συνειδητό) έχουν θέση στο «Βιογραφικό» του Μ. Φουρθιώτη.

Κι όμως… Όχι μόνο δεν εμποδίστηκε η ανέλιξη του στον παράξενο στίβο των opinion leaders, αλλά κάποτε έφτασε να γίνει και πολιτικό εργαλείο γιατί έβριζε με αποτελεσματικό τρόπο πολιτικούς αντιπάλους.

Και κατέληξε παράγοντας που γνώριζαν όλοι – και μάλιστα φυλασσόμενος  από την ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα λοιπόν είναι περισσότερο από υποκριτική κάθε προσπάθεια που ξεκινά με τη φράση «δεν ήξερα» ή επιχειρεί να αφήσει την αίσθηση ότι όλα ήταν «καλώς καμωμένα».

Κι όσο επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν τα ίδια ή παρόμοια κρούσματα, οι ευθύνες γίνονται ξεκάθαρα ορατές και οι φορείς τους απλώς αποκαθηλώνονται …   

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα